Juridische hulp met subsidie

 

 

Als u subsidie van de overheid krijgt voor juridische hulp, dan kunt u op het gebied van consumentenrecht hulp krijgen van 1 van de gespecialiseerde juristen van LegalGuard. Denk bijvoorbeeld aan een geschil over uw energierekening of met uw telecomprovider. Wij voeren deze juridische hulp uit in opdracht van de Raad voor Rechtsbijstand.

Wanneer heeft u recht op subsidie? 
U komt in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand als:

Als u in aanmerking komt voor subsidie dan betaalt de Raad voor Rechtsbijstand voor u de kosten
Deze subsidie voor juridische hulp wordt ook een ‘toevoeging’ genoemd. U betaalt zelf een eigen bijdrage van € 53,-. Deze eigen bijdrage betaalt u direct aan LegalGuard.

Hoe vraag ik subsidie aan?
Om in aanmerking te komen voor subsidie, vraagt u een inkomensverklaring aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. De inkomensverklaring moet per persoon worden aangevraagd, omdat de Raad voor Rechtsbijstand naar het individuele inkomen kijkt. Er wordt gekeken naar het inkomen van 2 jaar geleden, het zogenaamde peiljaar. Zodra u de inkomensverklaring ontvangt, kunt u deze indienen via deze pagina op www.legalguard.nl. Dit doet u door het document te uploaden bij ‘Je documenten’. Zodra wij het document ontvangen kunnen wij voor u aan de slag.

Het is helaas niet mogelijk om een peiljaarverlegging, hercontrole van het inkomen of resultaatsbeoordeling aan te vragen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Hoe kan ik juridische hulp vragen?
Dat doet u rechtrstreeks bij LegalGuard. U heeft hiervoor de inkomensverklaring nodig. U kunt ons op de volgende manieren bereiken:

Vermeld altijd dat u een beroep doet op gesubsidieerde rechtshulp.

Er kunnen aanvullende kosten zijn voor u
Een voorbeeld van deze kosten zijn: kosten van een deskundige (expert), in het geval van een procedure bij de rechtbank de griffiekosten. U hoort altijd van tevoren en per stap van ons wat de kosten zijn.

Wie zijn wij?
Hier kunt u meer lezen over wie we zijn en wat u van ons mag verwachten.

U mag ons uiteraard altijd bellen als u vragen heeft
Ons telefoonnummer is 088 462 80 80 (van maandag tot vrijdag tussen 9.00 – 17.00u). We staan u graag te woord.