Juridische hulp bij ontslag


Wordt u ontslagen? Dat is een emotionele tijd voor u. Ondertussen moet u keuzes maken en hebt u geen zicht op uw rechten en plichten. Onze juristen luisteren naar u en denken met u mee. Hierin staat u als persoon centraal en zorgt de jurist dat u het beste uit de situatie haalt. 

Er zijn verschillende vormen van ontslag

1. U neemt zelf ontslag

U heeft een andere baan gevonden, of u zit niet lekker bij uw huidige baan? En wilt u ontslag nemen? Dan zijn een paar zaken belangrijk:

Mocht u geen nieuwe baan hebben, adviseren we u het gesprek met uw werkgever aan te gaan of ontslag middels een vaststellingsovereenkomst mogelijk is. Op die manier kunt u onder andere uw WW veiligstellen.

2. U wordt op staande voet ontslagen

Ontslaat uw werkgever u op staande voet? Dan bent u per direct ontslagen. Dit is één van de heftigste reden van ontslag. En er moet een dringende reden voor zijn, bijvoorbeeld diefstal. Wat is belangrijk als u op staande voet ontslagen wordt:

Wij adviseren in deze zaken zo spoedig mogelijk contact op te nemen met onze gespecialiseerde arbeidsrechtjuristen. Die kan de dringende reden toetsen en samen met u de onderhandelingen met uw werkgever oppakken.

3. Binnen de proeftijd ontslagen worden

Als u een geldige proeftijd hebt, mag de werkgever u zonder reden ontslaan. Alleen discriminatie mag niet als reden zijn. Heeft u een contract van 6 maanden of korter? Dan mag u niet ontslagen worden in uw proeftijd.

4. U krijgt ontslag met wederzijds goedvinden

In deze situatie bent u het beide eens over het ontslag. Hierbij is belangrijk:

Uw WW is veilig als er vastgelegd wordt dat het initiatief van ontslag bij de werkgever ligt. Deze betaald ook vaak de juridische kosten.


Algemene tips bij ontslag

Vaststellingsovereenkomst

Bij ontslag wordt vaak een beëindigingsovereenkomst opgemaakt, ook wel een vaststellingsovereenkomst of VSO genoemd. Hierin staan afspraken hoe u en uw werkgever uit elkaar gaan. Denk aan de laatste werkdag en een ontslagvergoeding. Op de pagina over vaststellingsovereenkomst, kunt u hier meer over lezen. 

Het is verstandig de vaststellingsovereenkomst door een jurist te laten controleren. Zo weet u of al uw rechten voldoende gewaarborgd zijn, bijvoorbeeld dat u geen risico loopt voor een WW-aanvraag. De kosten van een jurist wordt vaak vergoed door uw werkgever.

Hoe werken wij?

Wat zijn de kosten?

Wij werken met vooraf vastgestelde prijzen voor onze werkzaamheden; geen verrassingen en geen extra kosten achteraf. En vaak vergoedt uw werkgever deze kosten.

  1. Voor € 359,- geeft de jurist u advies over de vaststellingsovereenkomst, waarna u weet wat de aandachtspunten zijn.
  2. Voor € 739,- voert de jurist ook de onderhandelingen met uw werkgever en begeleid u in dit traject.

Wilt u advies en weet u meteen dat u ook de onderhandelingen uit handen wilt geven? Wij voeren dan beide pakketten uit tegen een gereduceerd tarief van € 919,-.

Vaak vergoedt uw werkgever de kosten voor juridische bijstand

Onze kosten kunt u dan declareren bij uw werkgever. Als uw werkgever hier nog geen afspraken over heeft gemaakt, dan zal onze jurist deze kosten meenemen in de onderhandelingen met de werkgever. 

Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op via 088 462 80 80. U kunt dan altijd vragen om een vrijblijvende offerte.

€ 0Advies over welke oplossing past bij uw situatie

Lees meer

Weet u niet of wij u kunnen helpen? Bel vrijblijvend met onze juristen. U krijgt informatie over onze oplossingen en onze werkwijze. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.


€ 359Persoonlijk juridisch advies

Lees meer

Dreigt u ontslagen te worden? Of heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Dan wilt u weten waar u staat. Wat kan ik juridisch allemaal doen? Wat is de eerste reactie? Vragen die wij voor u kunnen beantwoorden of stappen die wij met u kunnen ondernemen.


€ 739Onderhandelen door een jurist

Lees meer

Een jurist verdiept zich in uw situatie en stelt met u een strategie op.
De jurist onderhandelt daarna namens u met de andere partij.


€ 919Persoonlijk juridisch advies en Onderhandelen

Lees meer

Wilt u eerst weten waar u staat en wat u juridisch allemaal kunt, maar wilt u ook dat de jurist voor u onderhandelt met de andere partij? Dan kunt kiezen voor de combinatie van Persoonlijk juridisch advies en Onderhandelen door een jurist.


Beroep doen op uw rechtsbijstandsverzekering?

Wilt u een melding maken op uw rechtsbijstandsverzekering? Bel dan 088-462 37 20.

Onze beloften

Ons team

Wat zeggen onze klanten?

 

LegalGuard is een initiatief van

LegalGuard is de uitvoerder van

Juridische hulp van Centraal Beheer

&

Interpolis Rechtshulp on demand