FAQ


Wie is LegalGuard?
LegalGuard is een onderdeel van Achmea en biedt betaalbare en persoonlijke oplossingen voor mensen die juridische hulp nodig hebben.

Hoe werkt LegalGuard?
U kunt rechtstreeks via de website een dienst kopen, of contact met ons opnemen over de mogelijkheden. U ontvangt na ons contact een vrijblijvende offerte. Deze offerte kunt u thuis rustig nalezen en digitaal accepteren.

Na ontvangst van uw opdracht ontvangt u een bevestiging en gaat LegalGuard voor u aan de slag. Uw vaste jurist van LegalGuard neemt binnen 1 werkdag contact met u op om uw situatie te bespreken. Uw jurist geeft aan welke opties er zijn en jullie maken afspraken over het vervolg. Uw jurist overlegt tussentijds indien nodig en houdt u op de hoogte.

Wanneer neemt mijn vaste jurist contact met mij op?
Na plaatsing van een opdracht hoort u binnen 1 werkdag van uw jurist.

Waarom zou ik voor LegalGuard kiezen?
LegalGuard biedt betaalbare en persoonlijke oplossingen voor mensen die juridische hulp nodig hebben. De juristen van LegalGuard zijn specialisten op hun rechtsgebied en hebben ruime ervaring. Zij luisteren goed en helpen u met daadkracht naar een oplossing voor uw situatie. Natuurlijk zijn zij goed opgeleid en houden zij hun vakkennis op peil door permanente educatie. Zij hebben bovendien toegang tot een groot netwerk van juridisch en andere specialisten. Klanten waarderen de hulp van onze juristen met ruim een 8.  

Wie werken er bij LegalGuard?
Bij LegalGuard werken juristen met ruime kennis en ervaring om u naar een oplossing te helpen van uw situatie. Natuurlijk zijn zij goed opgeleid en houden zij hun vakkennis op peil door permanente educatie.

Kan ik mijn bestelling annuleren?
Als u online een opdracht hebt geplaatst dan geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen, die ingaat op de dag nadat de opdracht is gegeven. Deze bedenktijd geldt niet als LegalGuard al is gestart met het uitvoeren van de opdracht, die tot stand komt volgens de wensen van de opdrachtgever. Klik hier om uw opdracht te annuleren.

Wat zijn de openingstijden van LegalGuard?
Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Mijn probleem staat er niet bij. Kan LegalGuard mij toch helpen?
LegalGuard biedt juridische diensten aan voor de situaties zoals beschreven op deze website. Staat uw situatie er niet tussen of wilt u een vraag stellen over uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maatwerk mogelijk is.

Hoe zit het met vertrouwelijkheid van mijn gegevens?
LegalGuard gaat zorgvuldig om met gegevens van opdrachtgevers. Op de diensten van LegalGuard is het privacy statement van de Achmea groep van toepassing.

Waar kan ik een klacht indienen?
Bent u niet tevreden over de dienstverlening van LegalGuard? Bespreek dit vooral met uw jurist. Doet u dit liever niet of komt u er samen niet uit? Stuur dan een e-mail naar klacht@legalguard.nl. Binnen 1 werkdag hoort u van onze klachtmedewerker.
Vinden we samen geen oplossing? Dan kunt u uw klacht melden voor bemiddeling via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr.

Hoe oud moet ik zijn om een opdracht te geven aan LegalGuard?
U dient minimaal de leeftijd van 18 jaar te hebben om een opdracht te geven aan LegalGuard. Bij personen jonger dan 18 jaar die in een situatie zitten waarin zij juridische hulp nodig hebben dient 1 van de ouders of verzorgers de opdracht aan LegalGuard te geven. Zij zijn dan het aanspreekpunt tijdens de opdracht.

 

LegalGuard is een initiatief van

Beroep doen op uw rechtsbijstandsverzekering?

Wilt u een melding maken op uw rechtsbijstandsverzekering? Meld uw zaak online.

Onze beloften

Ons team

Wat zeggen onze klanten?

 

LegalGuard is een initiatief van

LegalGuard is de uitvoerder van

Juridische hulp van Centraal Beheer

&

Interpolis Rechtshulp on demand