Uw personeel

Het coronavirus en betalingsverplichtingen

Door het coronavirus kan het zijn dat uw personeel ziek thuis zit. Of dat er geen werk meer is. Heeft u hier vragen over? Neemt u de gerust contact op met een van onze juristen! Wij zijn vrijblijvend bereikbaar op telefoonnummer 088 – 462 80 80 of per e-mail op info@legalguard.nl.

Uw personeel
Is uw werknemer ziek in verband met corona?
Uw werknemer valt dan onder de Ziektewet. Via het UWV vragen u en uw werknemer een Ziektewetuitkering aan. U kunt uw werknemer niet verplichten vrije dagen op te nemen. Ziek = ziek.

Kunt u uw werknemer verplichten vakantie op te nemen omdat er minder/geen werk is?
Nee, dat is niet toegestaan. Alleen in overleg met de werknemer kan dit worden afgesproken. Afhankelijk van afspraken in de arbeidsovereenkomst of CAO kunnen er wel min-uren worden opgebouwd, welke de werknemer op een later moment in alle redelijkheid terug moet werken.

Kunt u de loonkosten tijdelijk niet betalen?
Verwacht u een omzetverlies van minimaal 20%? Dan kunt u bij het UWV voor een periode van 3 maanden een tegemoetkoming in de loonkosten aanvragen. Dit is de zogenaamde "Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW)". Hierdoor hoeft u geen personeel te ontslaan en kunt u uw personeel blijven doorbetalen. Vanaf 1 maart kunt u hier een beroep op doen.

Heeft u andere vragen over hoe om te gaan met uw personeel en corona? 
Moet u personeel ontslaan? Of hebt u andere problemen met uw werknemer? Onze arbeidsrechtjuristen helpen u graag verder! Neemt u dan gerust contact met ons op.

Bel ons gerust als u verdere hulp nodig hebt! U kunt ons vrijblijvend bereiken op 088 462 80 80!
Meer informatie over de specifieke uitwerking van bepaalde maatregelen kunt u nalezen op de website van de Rijksoverheid, het RIVM, het UWV, de Kamer van Koophandel en Centraal Beheer.

U kunt ook kijken naar ons dienstenaanbod op onze site.

Beroep doen op uw rechtsbijstandsverzekering?

Wilt u een melding maken op uw rechtsbijstandsverzekering? Bel dan 088-462 37 20.

Onze beloften

Ons team

Wat zeggen onze klanten?

 

LegalGuard is een initiatief van

LegalGuard is de uitvoerder van

Juridische hulp van Centraal Beheer

&

Interpolis Rechtshulp on demand